27 November 2011 - sightseeing, vakantie, zuid eiland    1 Commentaar

Christchurch

De laatste twee nachten in Nieuw Zeeland breng ik door in Christchurch. Doordat er in de originele tussenstop geen accommodatie meer is uiteindelijk maar door gereden naar Christchurch.
De volgende ochtend is een tien minuten wandeling richting de Red Zone, de zone van de binnenstad die na de aardbeving op 22 februari nog steeds dicht zit. Geluk noemen is geen goed woord, maar het is dit weekend voor het eerst dat men weer een deel van de zone kan bezoeken.
Zo op een zondag ochtend voor de Cathedral te staan geeft toch een vreemd gevoel. Het lijkt op de foto’s, alleen is het toch niet hetzelfde. Op de terugweg naar het hotel blijkt het zelfs mogelijk om met de bus door de Red Zone te rijden. Na een korte wachtlijst ga ik na een vrijwillige bijdrage met de bus. De omvang was al aardig te zien, maar nu is het nog meer te zien hoe groot deze ramp is. Christchurch is in dat opzicht een domper op een verder zo’n mooie vakantie. Morgen komt er nog een toetje met 9 dagen LA.

1 Commentaar

  • Hopelijk bouwen ze de Cathedral weer in oude glorie op. Het was een mooie kerk.