25 November 2011 - sightseeing, vakantie, zuid eiland    Comments Off on Dunedin

Dunedin

Elton John treedt vanavond op in Dunedin, hierdoor is het aanbod van motels beperkt. Mijn motel-keuze van de afgelopen dagen zit vol, alle motels lijken vol. Aan de andere kant van het centrum is gelukkig een hotel vrij, weinig luxe en een kamer waar net de koffer naast het bed kan staan. Ruim genoeg voor 1 nacht.
De naam Dunedin komt van de Schotse naam voor Edinburgh, de tweede stad van het Zuidereiland. Een studentenstad, maar die hebben schijnbaar vakantie, er is weinig te doen.
In de stad zijn een paar mooie kerken en een schitterend treinstation, een kleine late middagwandeling dus.
De volgende dag dan maar naar de Cadbury Fabriek die midden in het centrum zit. Een tour van de Chocolade fabriek van NZ. Helaas is er weinig productie, maar wel veel snoep. Met een zakje vol choco was dat Dunedin…

Comments are closed.