18 November 2011 - sightseeing, wandelen, zuid eiland    Comments Off on Picton

Picton

Het stadje Picton stelt weinig voor, als er niet een paar keer per dag een boot uit Wellington zou dokken. Maar dat is eigenlijk veel te weinig voor Picto , het is een perfecte uitvalbasis voor de Marlborough Sounds.

Na een middagje weinig doen aan het strandje van Picton gaat het de volgende dag met de boot richting Ships Cove. Bijna anderhalf uur varen, met wat tussenstops, begint mijn tweede echte hike van bijna vier uur. Om 15 uur vertrekt de boot 15km verder en die wil ik niet missen.

Deze hike is gelukkig een stuk minder klimmen dan de vorige, alleen in het begin zit er een flinke klim in. De rest van de track heeft minimale hoogte verschillen, of gewoon langzaam omhoog.

Maar elke klim is de moeite waard, de uitzichten zijn weer schitterend, de Quuen Charlotte track is een zeer mooie hike. Maar na bijna 15km ben ik toch blij met een uur over bij de pier te zijn. Helaas te weinig tijd voor de waterval, maar genoeg gezien om flink na te genieten in de zon,

De boottocht terug wordt nog even verblijdt met drie dolfijnen die gezellig langs komen zwemmen, maar eenmaal terug in het hotel gaan de schoenen snel uit…

Comments are closed.