18 November 2011 - sightseeing, vakantie, zuid eiland    Comments Off on Greymouth

Greymouth

De route Nelson naar Greymouth is al lang, maar door langs Westport te rijden is er veel meer te zien.

De route tot Westport is vooral door een bergachtig gebied, met de slingerende weggetjesnomhoog en omlaag, en af en toe een 1 baansbrug, waar je op je buurt moet wachten.

Westport stelt weinig voor, dus snel doorrijden. Een paar km (in dit geval onder de 20)  verder ligt een stik rots welke een vaste plek is om wat zeeleeuwen te zien. Een kwartiertje lopen van de parkeerplaats brengt ons bij een uitzichtpunt waar opdat moment enkele zeeleeuwen liggen te rusten, echt zonnen is er niet bij, het is aardig koud.

Snel terug naar de auto dus, 90km zonder tankstation staat in de planning, gelukkig is de tank net nog afgevuld. Maar onderweg zijn er no wat blowholes te zien, helaas is het niet vloed op dat moment en werkt het weer niet mee. Het waait te stevig om goed te genieten, maar genoeg gezien, tijd voor het eindstation Greymouth.

Comments are closed.