2 November 2011 - Uncategorized    Comments Off on Een dagje Hong Kong.

Een dagje Hong Kong.

De dag begon lekker vroeg, met een broodje van de bakker aan de overkant gaat de trip naar het metrostation. Daar de HK versie van de OV-chip gekocht en met 100 HKD aan saldo begonnen met de 1e trip naar de “Avenue of the Stars”.
Het sterrendeel kon me niet veel bekoren, het ging om de view van Hong Kong. Helaas was het mistig, dus niet optimaal zicht, maar het was wel het bekende uitzicht.
Nog handiger was de free wifi in het park, de eerste foto’s van Hong Kong stonden in no-time online. Helaas komt deze update wat later. Verder slenterend is de beroemde “Star Ferry” waarmee voor een paar HKD wederom met de Octopus kaart (HK OV-chip) de overtocht gemaakt kan worden. Vanaf de boot kan nog even genoten worden van het uitzicht.
Aan de overkant is het even zoeken, maar is uiteindelijk die “Peak Tram” gevonden. Ook dit tripje kan met de kaart betaald worden, sinds het nog vroeg is kan ik gelijk doorlopen.
Bovenin is er een schitterend uitzicht over Hong Kong te zien, het zonnetje begint zelfs door de wolken te komen.
Met de tram terug naar beneden, de bus naar Central Station op naar Mong Kong, voor al zijn stalletjes. Hier heb je wel even de tijd voor nodig. En in de middag ook een rust momemt in het notel, tegen de avond terug naar de “Avenue of Stars” voor de grootste lichtshow van de wereld met de gebouwen op Hong Kong Island. Dat was Hong Kong, morgen klaar voor Nieuw Zeeland.

Comments are closed.