18 November 2011 - zuid eiland    Comments Off on Nelson

Nelson

Rijden in Nieuw Zeeland is een feest voor het oog, maar echt snel gaat jet niet. De maximum snelheid is slechts 100km/uur, en gaat door elka dorp onderweg waar de snelheid natuurlijk ook minder is. Dan nog niet eens de bergwegen, waar de weg langzaam slingerd.

De stop voor vandaag is Nelson, na het inchecken in een motel is het een stukje wandelen naar het strand. Het is zulk mooi weer, even een stukje strand pakken. Maar verder dan een beetje tot de knieen in de zee gaan we niet. Ik wkl nog een stukje verder rijden voor een klein proefje van het Abel Tasmanpark, klein stukje in Nieuw Zeeland is nog wel op zijn minst 50km. Maar het is de moeite waarde, dit keer geen lange hike, maar een korte trip naar een uitzichtpunt en weer terug. Eigenlijk verdient dit park meer, maar voorlopig heb I, genoeg hikes gedaan. De vorige was redelijk modderig en de wandelbroek is net weer schoon, smerig mag die niet de grens over….

Comments are closed.